Friday, June 10, 2011

Cuti2 Thailand.

Assalamulaikum...paham x tajuk di atas??Hahahaha..org len cuti2 Malaysia aq cuti2 Thailand...apa2 pon sama ja cuti kat mana pon,..Skarang aq nk start cerita ttg kisah  cuti aq di Thailand...aq pegi sana pon x lama...4 hri 3 Malam ja...

Hari pertama tiba di Thailand kami ke Hat yai..Di Hat Yai kami tido di...

Siam Center Hotel...
Nk kata hotel nie terlalu murah x la...design dia kemas....Tpy x dk swimming pool...tu ja qheja..p hotel cari swimming pool....haahah...lepas tu jalan2 kat kwsan hotel gk...

Hari kedua lar hari yg ditunggu2...Kami bertolak dri Hat Yai ke Krabi...Ambil masa yg agk lama...jarak dia macam dari Penang ke Seremban...Sampai sana terus ke Pantai...Pantai depa bkan mcm pantai kita...bersih kot...

Mcm nie lah keadaan pantai kat sana...lepas makan n lepak kat pantai nie...kami pon pegi ke Hotel...

Ao Nang Orchid Resort...
 Lepas tu jalan2 sekitar hotel tu ja x p jaoh2 nanti sesat hahaha...

Esok paginya plak,lepas breakfast kami ikot pakej pelancongan ke pulau2 tertentu di sana...Antara pulau yg kami pegi menaiki speed boat.

Tub Island...

Snokelling di Chicken Island...

 Mandi manda di Poda Island..

Berehat sekejap di Phranang Cave...

Kemudian kami trus pulang ke Hotel...Sampai ja kat Hotel mai terus terjun ke Swimming pool di situ untuk membersihkan badan dri pasir2 yg melekat di badan...
Pada malam hari,ada yg tinggal di hotel dan ada yg jalan2 di sekitar kawasan tersebut.....
HAri last plak..
pagi2 kami dh bertolak ke Hat Yai..SHopping di Hat Yai...SAmpai malam aq pon pulang ke rumah ku..

Sekian...

Si budak dari Thailand.

1 comment:

Nur Syazwani Khirizan said...

Aisyehh , holiday hang best lar jugak nohh :PP